zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Intocht Sinterklaas trekt in Sleeuwijk veel bekijks

24 november 2018 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK: Strak volgens schema meerde de boot van Sinterklaas zaterdagmiddag (24-12) af in de Sleeuwijkse haven. Op de kade stonden veel kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Wethouder John Bakker verwelkomde Sint en zijn Pieten 

Onder het motto ‘Fit & gezond, trekt Sint de wereld rond’ bakfietste de Goedheilig man vanaf de haven naar het winkelhart. Met in zijn kielzog muziekspelende én beweeglijke Pieten. Op eentje na dan. Luie Piet liep overal de kantjes af en had niks met al dat ‘beweeggedoe’. Hij was liever lui dan moe en wilde mee in de bakfiets. Alleen de benenwagen bleek voor hem de enige optie. De kinderen vonden het prachtig, zo konden zij bij de Sint in de bakfiets.

Bewegen

Ook op het winkelcentrum de Nieuwe Es wachtte een flinke menigte. Sportcoach Gidion had er de kids al in beweging gezet. Gezond en fit was immers het motto en bewegen hoort daarbij. Onder zijn leiding en aansporing van de kids kwam, ba een touwtrekwedstrijdje, ook Luie Piet in de benen. Hij kreeg de smaak te pakken en werd door de kids benoemd tot SportPiet.’ Eind goed al goed.

De Sint vertrok, maar ging eerst nog wel met veel kindertjes op de foto. Dit tot groot vermaak van ouders en grootouders.

De intocht werd ook dit jaar weer verzorgd door de winkeliersvereniging in samenwerking met theatergroep YrroS!

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.