woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe lichting Business School op Altena College

20 november 2018 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Ook dit jaar is weer een nieuwe lichting scholieren gestart op de Business School van het Altena College in Sleeuwijk. De havo- en vwo-scholieren gaan zich – naast de gewone lessen – richten op vakken als management & organisatie, boekhouding en bedrijfseconomie, ze gaan op excursie naar bedrijven en krijgen gastlessen van ervaren ondernemers. Zo zijn ze uitstekend voorbereid op een (economische) vervolgopleiding. Het Altena College is voor het tweede jaar officieel gecertificeerd als VECON Business School en is daarmee de enige school in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard die de Business School aanbiedt.

Om de start van het nieuwe schooljaar als Business School te vieren, hesen de leerlingen van 6 vwo samen met docenten de speciale vlag. “Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen niet alleen met een diploma van de middelbare school komen, maar ook hun talenten hebben ontdekt en een idee hebben gekregen van hun plek in de wereld en de bijdrage die zij kunnen leveren”, aldus rector Gijsbert van der Beek. “Naast de Business School bieden wij daarom bijvoorbeeld ook het vak IT-skills aan en Anglia en Goethe voor Engels en Duits.” Er wordt bij de Business School veel samengewerkt met het bedrijfsleven en andere onderwijsinstellingen. Zo geven dit jaar hoogleraren en studenten van de Maastricht University gastlessen voor de Business School.

Cases
“Leerlingen die de Business School volgen, halen bewezen hogere cijfers bij de reguliere centrale examens omdat ze de stof sneller begrijpen, en ze zijn beter voorbereid op het vervolgonderwijs”, vertelt docent bedrijfseconomie Astrid Steegwijk-Esser. De Business School start in het derde leerjaar en loopt door tot het examen. De leerlingen starten met praktische cases die in de loop der jaren steeds uitgebreider worden. In het examenjaar analyseren de leerlingen zelfs jaarverslagen van grote internationale bedrijven. Daarnaast gaan de computervaardigheden erop vooruit én leren de scholieren presenteren. Lisanne Blaauw uit 6 vwo rondde vorig jaar de cursus Elementair Boekhouden af. “Dit was erg leerzaam”, vertelt ze. “Ik kon de kennis meteen toepassen in het bedrijf van mijn vader, waar ik een bijbaan heb in de boekhouding.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.