zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dak voor Energie van de Boer in gebruik

13 november 2018 (door WerkendamNet)

Altena – Samen met de deelnemers vierde Altena Nieuwe Energie zaterdag de ingebruikname van het zonnedak Energie van de Boer. Op het schuurdak van de familie Leemans aan de Nathalsweg liggen nu zo’n 250 zonnepanelen, voor 16 huishoudens in en om Hank en de gemeente Werkendam. Er is nog ruimte, dus start Altena Nieuwe Energie deze week met de verkoop van de tweede set.

Wethouder Machiel de Gelder zorgde samen met Gerda Nederstigt, zich als eerste inschreef om mee te doen, voor de opening. Samen haalden zij de vlag weg van de schakelkast, waar het systeem van de coöperatie bij elkaar komt. De Gelder vertelde in zijn toespraak dat het wat hem betreft ‘code rood’ is als het gaat om het behoud van de aarde, en dat hij blij is met een initiatief als deze postcoderoos. Het is belangrijk om samen te werken aan de opwek van schone energie en hij stelde voor om alle geschikte daken in de gemeente te gaan gebruiken. Hij bedankte daarom de familie Leemans, alle deelnemers en de mensen van Altena Nieuwe Energie voor het nemen van dit initiatief, in de hoop dat dit goede voorbeeld doet volgen.

'Gaaf!'
Ook Justin Leemans is blij met zijn zonnepanelen: ‘Deze tijd van het jaar komt de oogst van het land, en moeten in de schuur de ventilatoren aan om de uien en aardappelen te drogen. Het stroomverbruik is dan maximaal. Sinds midden oktober heb ik stroom van de zonnepanelen, dus als ik op mijn elektriciteitsmeter kijk, dan loopt die niet. Dat is zo gaaf!’

Meedoen
Meedoen aan dit dak kan nog steeds. Mensen en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting in de postcodes 4251, 4255, 4286, 4271, 4273, 4941, 4944 mogen hun zonnepanelen plaatsen op dit dak. Het is de bedoeling in 2019 nog eens 400 panelen te gaan leggen. Kijk op www.altenanieuweenergie.nl bij Activiteiten voor de uitgebreide brochure.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.