Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SGP Altena op bezoek bij Altena Nieuwe Energie' De politici spraken met een gedreven akkerbouwer en enthousiaste vrijwilligers.
02nov

SGP Altena op bezoek bij Altena Nieuwe Energie

HANK - 'Duurzaamheid is een thema waar we niet meer omheen kunnen. Ook in de nieuwe gemeente Altena worden initiatieven ontwikkeld voor duurzame energie.' SGP Altena ging in die context op bezoek bij Altena Nieuwe Energie. De ontmoeting vond plaats bij akkerbouwer Justin Leenmans in Hank die zijn schuurdak beschikbaar stelde voor de plaatsing van 630 zonnepanelen door Altena Nieuwe Energie. 

De SGP'ers laten weten: 'We ontmoetten in Hank een gedreven akkerbouwer en enthousiaste vrijwilligers van Altena Nieuwe Energie.' Na een zinvolle rondleiding werden de politici vervolgens verder bijgepraat in het Uivernest te Hank. 'Energiedoelstellingen, vastgelegd in diverse verdragen, dwingen ons te handelen om uiteindelijk deze doelen te behalen. Niets doen zal uiteindelijk leiden tot gedwongen maatregelen door hogere overheden. De kansen moeten nu opgepakt worden.' De partij breekt een lans voor de coöperatie, een initiatief dat verder uitgerold moeten worden. 'Erkend wordt dat de schaalgrote van de coöperatie beperkt is. In de nieuwe gemeente zal de verduurzaming van Altena een prominente plaats moeten hebben. Meer capaciteit en kennis in huis halen om doelstellingen te realiseren. Samen met de inwoners lokale initiatieven ontplooien waarbij de opbrengsten ingezet worden voor nieuwe duurzame initiatieven in Altena. Met inwoners voor inwoners.' De deelnemers aan de coöperatie genieten fiscaal voordeel van de opgewekte groene stroom.

Duurzaam doen
SGP Altena wil in dit verband lokale initiatieven voor duurzame energie stimuleren. 'Vanuit het oogpunt rentmeesterschap kunnen en mogen we niet wegkijken. De gemeentelijke overheid moet het voorbeeld geven. Plannen beoordelen op haalbaarheid en betaalbaarheid en snel overgaan tot actie.' De partij heeft duurzaam doen hoog in het vaandel en steunde de afgelopen jaren diverse voorstellen waaronder het plaatsen van zonnepanelen op de brede scholen in Werkendam en Sleeuwijk.Deel dit bericht met je vrienden!