dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Werkendam gaat aan de slag met groen

22 oktober 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De gemeente gaat aan de slag met het vervangen van groen, van essen en het plaatsen van bladkorven.

Dit najaar vervangt de gemeente Werkendam op een aantal plekken het groen. Dit doet men op plaatsen waar de planten de droge zomer niet overleefd hebben, of waar de beplanting verouderd is.

Waar dat mogelijk is wordt de beplanting omgevormd tot gazon. Gazon geeft een meer open structuur en geeft een ruimtelijke werking in de omgeving. Ook op plekken waar het onkruid niet meer te bestrijden is kiezen we voor gazon. ‘We planten soorten die beter tegen de droogte kunnen. In andere groenvakken planten we soorten die beter tegen de droogte kunnen. Waar we de planten verwijderen verbeteren we gelijk de grond. We beginnen eind oktober.’

 Vanaf eind november zet de gemeente de nieuwe planten.

Ziet u medewerkers van de gemeente Werkendam in uw straat met een grondverzetmachine? Stel dan gerust vragen aan de voorman wat er gaat gebeuren. Aldus gemeentewerken.

Essen vervangen

Net als vorig jaar zijn helaas ook dit jaar weer veel essen ziek. Ze hebben de ‘essentaksterfte’. ‘Helaas moeten we ze daarom kappen.’

Het gaat om 41 essen op de Dijkgraaf den Dekkerweg, Bandijk, Tol, De Hoogjens, Munnikenland, Prinses Irenelaan, Singel en Kurenpolderweg.

De gemeente plant na het rooien verschillende soorten bomen terug.

Wilt u meer informatie over de bomenkap? Alex Bast helpt u graag. Hij is bereikbaar op maandag en dinsdag op telefoonnummer (0183) 50 72 00.

Bladkorven

Vanaf 22 oktober plaatst de gemeente in de hele gemeente weer bladkorven. Ze staan er tot half december. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren.

Takken, snoeihout of ander groenafval kunt u in uw GFT-container doen of naar het milieustation brengen. ‘Bij de keuze van de locaties houden we rekening met  de hoeveelheid gemeentelijke bomen op een plek  en de mogelijkheid tot het legen van de bladkorven. We legen de korven wekelijks. Bij misbruik, vernieling of diefstal van onderdelen verwijderen we de korf.’

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar wilko.voerman@werkendam.nl of bel (0183) 50 73 37.

Lees meer over:

gemeente groen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.