vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Staatssecretaris ontmoet ondernemend Altena

19 oktober 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, bracht vandaag (19-10) een werkbezoek aan de gemeente Werkendam. De bewindsvrouwe deed de regio aan op verzoek van CDA Altena. Zij werd ontvangen bij Werkina Werkendam Scheepselektro bv, aan de Biesboschhaven. Werkendam werd zo op de politieke kaart gezet.

Ook Werkendam Maritime Industries presenteerde zich. De ondernemersgroep liet de staatssecretaris de bedrijvigheid zien in en rond de Werkendamse havens. De 37 lidbedrijven werken nationaal en internationaal in een boeiende maritieme sector.

Ondernemersgeest

Aansluitend sprak de bewindsvrouwe met 25 ondernemers vanuit regionale familiebedrijven en het MKB. Van familiebedrijven (5e generatie!), landbouw, scheepsbouw en ICT. Daarna onderhield zij zich met ondernemende vrouwen in Altena.

De staatssecretaris liet zich uitgebreid informeren waar ondernemers tegen aan lopen om mogelijk vanuit de rijksoverheid te kijken of die zouden kunnen worden geholpen. ‘Ik kom zelf uit een vissersdorp en alkes wat aan het water ligt, raakt mij direct. Ik heb inspirerende ondernemers en hardwerkende mensen ontmoet in een prachtige omgeving.Van familiebedrijven (5e generatie!), landbouw, scheepsbouw en ICT.’ De CDA politica was onder de indruk van de ondernemersgeest in Altena en sprak haar waardering uit voor de innovatiekracht en de samenwerking binnen het maritieme cluster. ‘Het was een inspirerend werkbezoek aan Werkendam.’

Kwaliteit

CDA Altena liet aansluitend weten blij te zijn met het bezoek: ‘Het was een prachtige kennismaking met maritiem en ondernemend Altena. Top!’ Roland van Vugt ( CDA lijsttrekker): ‘Altena heeft prachtige bedrijven, daar moeten we trots op zijn. Als je ziet wat hier allemaal gebeurt ... Er is ontzettend veel kwaliteit, passie en betrokkenheid van ondernemers. Dat moeten we vasthouden en stimuleren de komende jaren.’

Altena TV was erbij en schoot een impressie ...

(Foto CDA Altena)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.