vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

SGP Altena bezoekt maritiem Werkendam

19 oktober 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - SGP Altena is, naar eigen zeggen, 'trots op haar maritieme sector'. De Werkendamse scheepsbouw staat immers goed bekend in Nederland. En daarbuiten. Om die reden brachten de SGP-kandidaten een bezoek aan Concordia/Damen Shipbuilding. De politici lieten zich ter plaatse informeren wat er goed gaat binnen de sector en waar extra aandacht nodig is om een sterke speler te blijven op (inter)nationaal niveau. En wat de politiek daaraan zou kunnen bijdragen.

De bezoekers kregen een rondleiding door het bedrijf van Chris Kornet (CEO) waarbij de uitdagingen en knelpunten de revue passeerden. Opnieuw bleek dat korte lijnen tussen politiek en bedrijfsleven erg van belang zijn. Voor de toekomst is het noodzakelijk om verder vooruit te kijken dan enkele jaren en om beleid te maken voor de middellange en lange termijn. Ook de politiek moet bedenken wat op die termijn nodig voor een gezonde ontwikkelling van de maritieme sector. Peter Noordergraaf: “Groei van deze sector is van groot belang voor onze gemeente Altena en de regio.”

Meerwaarde
Ook het maritiem verband van 37 ondernemers, Werkendam Maritime Industries (WMI) biedt hieraan een meerwaarde. Om die reden zorgde SGP Altena voor een verlenging van de inzet van de programmamanager bij het werkverband.

Ook andere thema’s, zoals uitbreiding naar een derde haven, de ontwikkeling van de kadecapaciteit en de uitdaging om arbeidsmigranten goed te kunnen te huisvesten zijn uitdagingen waar de gemeente en de sector voor staan.

(Foto's SGP Altena)

Lees meer over:

WMI Maritiem haven
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.