Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Busvervoer platteland steeds verder uitgehold' Geld uit de plattelandspot gaat naar de steden.
09okt

Busvervoer platteland steeds verder uitgehold

WERKENDAM - “Het busvervoer op het platteland wordt steeds verder uitgehold. De nieuwe dienstregeling voor het busvervoer die op 9 december ingaat voor West-Brabant is weer een stap in de verkeerde richting”, aldus Hermen Vreugdenhil, Statenlid voor de ChristenUnie-SGP.

Geld dat vrijkomt door het schrappen van verbindingen op het platteland wordt overgeheveld naar de stad. Ook moeten reizigers fors meer betalen voor de ‘Bravoflex’ die reguliere lijnen vervangt. “Ik vraag me af of het Openbaar Vervoer nog wel betaalbaar is voor reizigers in dunbevolkte gebieden”, aldus Vreugdenhil.

Ook de communicatie over de uitval van bussen zit de fractie niet lekker. Het provinciebestuur stelt dat er nauwelijks rituitval is terwijl Arriva nu aangeeft dat door personeelstekorten busritten niet volgens de afgesproken dienstregeling konden rijden wat leidt tot overvolle bussen en teleurgestelde reizigers.

Vragen

Vreugdenhil: “Ik wil van de gedeputeerde dan ook weten hoe het kan dat Arriva het seizoen ingaat met een onvolledig gedekte ritplanning. Dan is het simpelweg wachten op de jaarlijkse busmalaise aan de start van het schoolseizoen. Wij willen dat de gedeputeerde voortaan voor de vakantie de planning met Arriva doorneemt en adequaat toezicht houdt  op het nakomen van de afspraken.”

De ChristenUnie-SGP fractie heeft daartoe samen met de CDA fractie in de Staten van Brabant schriftelijke vragen gesteld aan de verantwoordelijk gedeputeerde.Deel dit bericht met je vrienden!