zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Idee tuincoach positief ontvangen

15 augustus 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Enkele weken terug stelde CDA Werkendam voor inwoners te stimuleren mee te helpen aan het voorkomen van wateroverlast door een tuincoach aan te stellen. Deze zou mensen kunnen helpen bij het opnieuw inrichten en vergroenen van hun tuin om zo wateroverlast beter te kunnen voorkomen.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Werkendam reageerde positief op dit idee en vindt het plan een serieuze optie. Geopperd wordt dit in samenwerking met hoveniersbedrijven uit te voeren. Het college voegt toe dat planten in de tuin niet alleen wateroverlast tegengaan, maar ook helpen tegen hitte, verdroging en fijnstof én meer vogels en insecten lokken.

Wanneer burgers hun tuin willen aanpassen, kunnen zij de tuincoach gratis inhuren die advies geeft hoe de tuin het best vergroend kan worden. Ook wijst de tuincoach mensen de weg wat te doen bij wateroverlast, zoals advies hoe en waar zandzakken moeten worden geplaatst en welke subsidieregelingen er mogelijk zijn. Verder stelde CDA Werkendam voor tuintegels gratis op te halen, wanneer inwoners hun tuin vergroenen. Ook wil de partij dat zandzakken gratis moeten worden verstrekt.

Zie ook:

Lees meer over:

wateroverlast tuincoach
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.