donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Zwaluwen binden strijd aan met Sleeuwijkse muggen

15 augustus 2018 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - In Sleeuwijk gaan zwaluwen de strijd aan met muggen. Wethouder Machiel de Gelder en initiatiefnemers plaatsen hiertoe een zogenaamde zwaluwtil.

Donderdag 16 augustus om 11.00 uur plaatst een groep vrijwilligers uit Sleeuwijk genaamd Muggen weg uit Sleeuwijk een zwaluwtil bij de Eikenlaan.

In de zomer van 2016 had Sleeuwijk veel last van muggen. Een combinatie van warmte en laag en stilstaand water in de uiterwaarden, waardoor veel muggen in Sleeuwijk. Een groep inwoners nam het initiatief om hier iets aan te doen, Roel Wigman en Jan van Haaften.

Met hulp van de gemeente, Brabants Landschap en Altenatuur willen ze de muggen bestrijden met vleermuizen en zwaluwen en wordt een zwaluwtil geplaatst. Zwaluwen eten muggen. Een natuurlijke manier om de muggen te bestrijden dus.

Huiszwaluw
De huiszwaluwtil biedt een huiszwaluwkolonie een veilige broedplaats. Huiszwaluwen bouwen hun nest graag onder de overstek van een dak. Hun voedsel bestaat uit vliegen en muggen. Eén huiszwaluw vangt er wel 9000 per dag. Onze huiszwaluwen overwinteren boven de bossen van westelijk Afrika, dat is ruim 6500 km enkele reis.

Lees meer over:

muggen zwaluwtil
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.