Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Woord en Daad lanceert nieuwe FIER over voedsel' Nienke Boone (r) overhandigt eerste FIER aan kinderboekenauteur Gisette van Dalen.
01aug 2018

Woord en Daad lanceert nieuwe FIER over voedsel

ANDEL/WERKENDAM - Keuzes die je hier in Nederland maakt op het gebied van voedsel hebben wereldwijd effect. Daarover gaat de nieuwe FIER, het vrouwenmagazine over bewust leven en eerlijke keuzes rond voedsel. Woord en Daad brengt dit magazine in samenwerking met Uitgeverij De Banier op de markt. Tijdens de Terdege Zomerfair van 1 t/m 4 augustus in Barneveld zal het blad worden gelanceerd.

FIER is onderdeel van de bewustwordingscampagne Aan Tafel! van Woord en Daad. Projectleider Nienke Boone: ‘Met deze campagne vragen we aandacht voor onze omgang met voedsel. Want het kopen van eerlijke producten en een duurzame levensstijl hebben wereldwijd effect! In FIER kijken we met een positieve insteek naar die leefstijl en geven veel handreikingen en slimme tips voor het kopen, consumeren en bewaren van voedsel. Want we willen graag dat er minder voedsel verloren gaat!’

Eerlijk
FIER interviewde onder meer minister Carola Schouten over geloven en eerlijk omgaan met voedsel. ‘Mijn motivatie zit ‘m echt in de waarde van voedsel. Dat we werkelijk waarderen wat we krijgen. We zijn op een plek geboren op deze aarde waar we in overvloed leven. Dat geeft je ook verantwoordelijkheid om daar zuinig mee om te gaan.’ Het magazine laat zien hoe Woord en Daad zich inzet voor voedselzekerheid wereldwijd. Aan Tafel!-ambassadeurs bezochten in Burkina Faso een groep vrouwen die gezamenlijk uien telen, en delen hun ervaringen. Ze zagen hoe droog het gebied is waar deze boerinnen werken, en hoe belangrijk toegang tot water en effectief gebruik hiervan is voor een goede oogst.

Het magazine is te koop bij Woord en Daad-winkels en comités, in de christelijke boekhandel en online bij Uitgeverij De Banier, www.debanier.nl. Woord en Daad publiceerde in 2016 de eerste FIER voor vrouwen over een duurzame levensstijl. Met de opbrengst van FIER wordt het werk van Woord en Daad ondersteund.

In Andel runt Woord en Daad een Kringloopwinkel, in Werkendam werkt hoedenwinkel Hoed en Rand onder dezelfde vlag.Deel dit bericht met je vrienden!