Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderboerderij kampt met voedselschaarste door droogte' De kosten lopen door het extra bijvoeren nu aardig op.
01aug 2018

Kinderboerderij kampt met voedselschaarste door droogte

WERKENDAM - De aanhoudende warmte en de daarmee gepaard gaande droogte levert kinderboerderij de Floreffehoeve nu problemen op. De dieren komen zonder gras. Oftewel, er is te weinig eten voor de beesten.

Hanneke van Lith laat weten: ‘Nou kregen we van de supermarkten altijd restanten groente om de dieren bij te voeren, maar de laatste weken is ook dat schaars.’
De kinderboerderij is daarom op zoek naar groenten en fruit. ‘Maar ook ongekookte etensrestanten, kneusjes, alles is welkom! Appelschillen, bruine bananen of tomaat met een deuk? Ook die worden gegeten!’

Uiteraard worden de dieren bijgevoerd met brokken en hooi maar het kostenplaatje wordt door de schaarste wel heel hoog. ‘Ook een donatie in de voederpot wordt op prijs gesteld’, meldt Hanneke.

UPDATE

Inmiddels kreeg de kinderboerderij een ‘prachtig’ voedselaanbod van Eurosalad Rauwkost & Fruit B.V. in Werkendam: ‘Wij hebben genoeg’, laat het bedrijf weten. De kinderboerderij is er heel blij mee: ‘Duizendmaal dank’, klinkt het vanaf Facebook.Deel dit bericht met je vrienden!