Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buitenlandse scouts kamperen in de Biesbosch' Roverway Scouts vermaken zich in de Biesbosch.
31jul 2018

Buitenlandse scouts kamperen in de Biesbosch

WERKENDAM - Scouting Altenagroep organiseerde een week lang een kamp voor 50 internationale roverscouts als onderdeel van de nationale organisatie van de Roverway. Het werd een succes.

Ongeveer 3.000 buitenlandse scouts tussen de 16 en 22 jaar deden Nederland aan voor de Roverway, een kamp dat bestaat uit 71 kleinere kampen verdeeld over heel Nederland. Eén van die kampen was in de Biesbosch dat diverse nationaliteiten herbergde zoals Fransen, Portugese, Spaanse, Italiaanse, Duitse, Ierse en Tsjechië scouts. 

Het kamp stodn bol van leuke activiteiten. De scouts konden hun roeikunsten laten zien, bezochten het Land van Heusden en Altena met een fietstocht. Ook werd ter afkoeling gezwommen in de Biesbosch. Verder toonde ieder land zijn eigen kookkunsten voor het avondeten. Scouting Altena: 'Er is dan ook heel erg lekker gesmuld. Als afsluiting van het kamp was er een bonte avond waar ieder land een liedje, spelletje of toneelstukjes heeft opgevoerd.'

Tevreden
Het was een drukke week maar de buitenlandse scouts verlieten de Biesbosch met een tevreden gevoel. Een Italiaanse scout liet weten: 'I truly felt at home at the Biesbosch.’ 
Na deze week gingen de scouts naar Zeewolde waar zij samen met al de andere internationale scouts nog een paar dagen genoten van NederlandDeel dit bericht met je vrienden!