Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Flamingo aansporing voor drugs- en dealvrije Biesbosch' Biesbosch vrijwaren van drugsdealers, afvaldumpers, stropers en illegale wildcrossers.
12jun

Flamingo aansporing voor drugs- en dealvrije Biesbosch

REGIO - Als een spreekwoordelijke bok op de haverkist klommen CDA Brabant en CU/SGP in de pen nadat Biesboschwachter Thomas van der Es twttterde dat er flamingo's zijn neergestreken op het Krammer-Volkerak nabij de Biesbosch. De vogels zijn daar overigens niet voor het eerst: in de afgelopen jaren maakten deze ‘exotische’ dieren vaker een tussenstop in dit gebied.

De fracties van CDA Brabant en ChristenUnie-SGP, bij monde van Roland van Vugt en Hermen Vreugdenhil, zijn blij met dit nieuws. 'Want hoewel er in de afgelopen jaren merkbaar een andere wind door onze provincie is gaan waaien, die sommige bewoners, met en zonder veren, in hun voortbestaan bedreigt (pechvogels), is Brabant voor anderen blijkbaar nog steeds een aantrekkelijk toevluchtsoord (geluksvogels). In het bijzonder de Biesbosch, een logistieke hotspot als het gaat om het vogelverkeer van Zuid- naar Noord-Europa en vice versa.'

Dump- en dealvrij
De politici menen dat dit 'paradijs op aarde' een plek is die je moet koesteren. Alles moet daarom in het werk gesteld worden om de Biesbosch dump- en dealvrij te maken. En voor iedereen toegankelijk. 'Of je nu in Brabant bent geboren of niet, of je nu toevallig komt aangevlogen of noodgedwongen op zoek moet naar bed, bad en brood', stellen Van Vugt en Vreugdenhil.

In dat licht stellen de partijen vragen aan het provinciaal college. Niet enkel 'vrachtwagenchauffeurs maar ook flamingo’s en andere trekvogels zijn geholpen met voldoende veilige verzorgingsplaatsen, waar zij kunnen rusten en bijkomen.' CDA en ChristenUnie-SGP verzoeken de bestuurders dit tot beleid te verheffen. Tot slot dringen de partijen aan om de flamingo te zien als een aansporing voor extra inzet om de Biesbosch te vrijwaren van drugsdealers, afvaldumpers, stropers en illegale wildcrossers.

(Archieffoto)Deel dit bericht met je vrienden!