donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Middeleeuwse edelman bezoekt Burgemeester Sigmondschool

23 mei 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een heuse edelman bezocht gistermorgen (22-5) de Burgemeester Sigmonschool in Werkendam. Het werd een leuke en leerzame les die alles te maken had met de historische Slag van Altena.

De kinderen van de bovenbouw kregen bezoek van een edele uit de middeleeuwen. In deze gastles leerden de kids hoe je aan kleding in die tijd iemands stand kon zien, welk eetgereedschap mensen gebruikten, wat wapenschilden betekenen en, natuurlijk spannend, wat de wapens waren die men gebruikte en het harnas waarin de ridders vochten.

De school laat weten: ‘En natuurlijk mochten we even de helm op en het zwaard voelen!! Leuk en leerzaam!’

Middeleeuws Altena
In dit lesproject staat het gebied Altena, het huidige Woudrichem, Werkendam en Aalburg, centraal. Dit lesproject is een mooie opzet richting de eenwording van deze drie gemeenten. Er wordt gekeken naar het middeleeuwse Altena waarbij het leenstelsel centraal staat. Naast de algemene uitleg hierover wordt er ook specifiek ingegaan op de situatie in dit gebied. Aan de hand van een werkblad kregen  leerlingen meer uitleg en inzicht op het Altena van de middeleeuwen. Behalve het leenstelsel gaat het ook dieper in over de geschiedenis van Altena in de middeleeuwen en wordt er onder andere gekeken naar verschillende wapenschilden.

(Foto OBS Burg. Sigmondschool)

Lees meer over:

edelman sigmondschool loevestein
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.