Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA wil 'onorthodoxe maatregelen' tegen drugsdumpingen' De politie verwacht extra dumpingen omdat het festivalseizoen begint.
15mei 2018

CDA wil 'onorthodoxe maatregelen' tegen drugsdumpingen

WERKENDAM - De politie in Brabant verwacht een extra toename van lozingen van drugsafval met name in afgelegen natuurgebieden zoals de Biesbosch. De extra dumpingen zouden te maken hebben met de grotere productie van drugs vanwege de start van het festivalseizoen. CDA Brabant stelt vragen hierover aan Gedputeerde Staten en willen innovatieve en onorthodoxe maatregelen.

Dergelijke dumpingen zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar leveren ook een gevaar op voor de volksgezondheid. Aldus de fractie bij monde van Woerkummer Roland van Vugt, René Kuijken en Marcel Deryckere. 'Daarnaast zien wij ook een toenemend veiligheidsrisico voor onze inwoners, omdat drugsdumpers steeds brutaler worden en zich nietsontziend gedragen. Je zult als argeloze bezoeker in een afgelegen Brabants natuurgebied maar op dumpende criminelen stuiten. Duidelijk is dat het toezicht in deze gebieden verre van optimaal is.'

Camerapoorten
Hoewel het CDA de inspanningen van de provincie om dit probleem aan te pakken waardeert, wil de fraxctoe nog een stap verder. 'Wij zouden graag zien dat uw college in overleg met politie en gemeenten enkele experimenten opzet met alternatieve vormen van toezicht ter bestrijding van het dealen in en dumpen van drugs. Wij denken hierbij specifiek aan het plaatsen van camerapoorten. Een natuurgebied als de Biesbosch met slechts enkele toegangswegen zou zich wat ons betreft hiervoor prima lenen. Maar ook bij andere natuurgebieden, zoals de Loons en Drunense Duinen, zou dit een mogelijkheid kunnen zijn. Een andere variant is het inzetten van drones. Al eerder heeft onze fractie deze suggestie bij u neergelegd.'

De fractie vraagt het provinciebestuur alle denkbare innovatieve en onorthodoxe maatregelen te nemen bij de bestrijding van drugsdumpingen.Deel dit bericht met je vrienden!