Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Scouting Altena krijgt brandweer op bezoek' Zelfs een brandweerwagen met ladder ontbrak niet.
13mei 2018

Scouting Altena krijgt brandweer op bezoek

SLEEUWIJK - Zaterdag (12-5) beleefden de scouts van de Scouting Altenagroep Sleeuwijk/Werkendam een schitterende middag. Zij kregen bezoek van echte brandweermannen en -vrouwen van de vrijwillige brandweer Midden- en West-Brabant, cluster Noord. Oftewel: Brandweerkorps Werkendam kwam langs.

In en rond het clubhuis kregen de scouts aan de hand van diverse posten alle ins en outs van het echte brandweerwerk uitgelegd. Zelfs een brandweerwagen met ladder ontbrak niet. Bij een brandweer hoort natuurlijk ook vuur en dus werden er meerdere branden geblust. 

Vrijwilligers

Het werd een topmiddag voor de scouts van de Altenagroep, maar ook zeker voor de brandweer. Met dergelijke activiteiten wil de vrijwillige brandweer meer bekendheid geven aan het werk dat ze doen. Het korps van brandweer Werkendam bestaat uit 70 vrijwilligers. En het korps kan er best nog een paar gebruiken.Deel dit bericht met je vrienden!