vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Radio A-FM lanceert nieuwe website

24 april 2018 (door WerkendamNet)

HANK - Na zes jaar werd het hoog tijd dat de website van de lokale omroep van Werkendam en Woudrichem in het nieuw gestoken werd. Zo vond men bij Radio A-FM, de radiotak van Stichting RTV Altena.

“De oude website was nog een erfenis van het oude Vestingstad FM”, aldus secretaris Rik Verhagen. Vestingstad FM en Radio A-FM fuseerden in 2012. “Bij de fusie werd besloten de website om te bouwen zodat die er in een nieuw jasje weer een tijd mee zou kunnen. Dat was in de periode dat je met de telefoon al blij was dat je überhaupt websites kon bekijken. Dit geeft wel aan dat de oude website niet meer van deze tijd was.” De nieuwe versie daarentegen is veel overzichtelijker en geschikt voor smartphones of tablets en klaar voor de toekomst.

"Het is belangrijk voor onze omroep om nieuws en informatie bij de inwoners van Altena te brengen. Wij willen een zogeheten lokaal toereikend media-aanbod bieden. Met radio en televisie alleen kom je er niet meer. Naast de nieuwe site zijn online ook www.altenatv.nl, een smartphone app en social mediakanalen zeker zo belangrijk.”

Toekomstplannen
Van stil zitten houden ze niet bij Stichting RTV Altena. “We zullen de website zeker nog verder uitbouwen. De nieuwsredactie vult de nieuwsinhoud dagelijks aan, maar crossmediaal zien we nog tal van mogelijkheden. Nieuw is ook dat je interviews terug kan luisteren. Van de thema-uitzendingen ‘Onderweg naar één Altena’ is ieder interview al op de websitete  vinden. On demand is anno 2018 een must”, besluit Verhagen.

www.radioafm.nl

Lees meer over:

RTV Altena website Radio A-FM
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.