Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem '120 leerlingen snuffelen aan binnenvaarttechniek'
13apr

120 leerlingen snuffelen aan binnenvaarttechniek

WERKENDAM - Een zonovergoten Biesboschhaven was vanmorgen het decor van een bijzondere WERK-safari. Maar liefst 120 vmbo'ers van het Gilde Vakcollege Techniek uit Gorinchem en het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg waren op bezoek in de haven van Werkendam. Zij kregen een rondleiding op de Werkendam, het eerste LNG-aangedreven kraanschip van Van Oord dat 14 april in Werkendam gedoopt wordt.

Er was een gevarieerd programma voor de scholieren opgezet. In een heuse dome draaide er een film over 150 jaar Van Oord. De STC Group en het Da Vinci College lieten zien hoe leuk het is om te kiezen voor techniek. Daarnaast gaven zij informatie over mbo-opleidingen.

Virtueel

Koninklijke BLN-Schuttevaer was, samen met Bureau Voorlichting Binnenvaart the Blue Road, aanwezig om de gasten meer over de binnenvaart en de opleidings- en beroepsmogelijkheden te vertellen. De techniekbus van Otib was paraat om de kids kennis te laten maken met diverse toepassingen van techniek.

Er was veel te doen: solarbootjes bouwen, virtueel lassen, virtueel varen, zelf een badkamer ontwerpen enzovoorts. Kortom: er werd veel inspiratie aangereikt om vooral voor een technisch beroep te kiezen.

(Foto’s WMI)Deel dit bericht met je vrienden!