donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

'Carnavalswagens moeten een plek krijgen'

9 maart 2018 (door WerkendamNet)

HANK / DUSSEN: Bouwers van carnavalswagens in Hank en Dussen hebben grote moeite met het vinden van een geschikte bouwplek. De bouwplaatsen zijn schaarser en boeren en bedrijven staan minder vaak toe dat een wagen in hun schuur wordt gebouwd omdat ze zelf de ruimten nodig hebben of omdat men het risico van brandveiligheid te groot vindt. 'Met name in Hank is het vinden van een geschikte bouwplaats een groot probleem aan het worden.' Aldus CDA Altena.

In Dussen is dit probleem wat minder maar met de plannen van de bouw van een nieuwe brandweerkazerne waar de groepen van de carnavalsvereniging nu gebruik van maken, komen de 60 wagenbouwers ook in de problemen. 'Een gevolg is dat hierdoor steeds minder wagens gebouwd worden en dat mogelijk de optochten in de toekomst gaan verdwijnen omdat een aantal bouwers dreigen af te vallen. Het zou natuurlijk zonde zijn als om deze redenen groepen en of clubs stoppen met het bouwen van de carnavalswagens', meldt de partij in een brief aan het college.

Nishut
Het CDA vindt dat carnaval en carnavalsoptochten een belangrijk onderdeel zijn van de Hankse en Dussense traditie/cultuur waar veel inwoners en vooral jeugd bij betrokken zijn. 'Verder staat het CDA ervoor open dat de gemeente het makkelijker gaat maken om een tijdelijke vergunning af te geven voor het bouwen van een “eenvoudige nishut” of een grote tent. Oftewel het CDA wil een inspanning van de gemeente voor het creëren en stimuleren van bouwlocaties voor carnavalswagens.'

Het CDA heeft middels een brief een aantal vragen aan het college voorgelegd.

Lees meer over:

CDA Altena carnavalswagens
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.