Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Merwedebrug scoort weer hoog in file top 10 van 2017' Landelijk gezien namen de files niet toe ondanks het drukkere verkeer.
27dec 2017

Merwedebrug scoort weer hoog in file top 10 van 2017

WERKENDAM - REGIO: In het filejaaroverzcht van de ANWB staat de A27 op de eerste plaats. In 2016 was dit nog de vierde plek. De Merwedebrug scoort ook dit jaar wat betreft ochtend- en avondspits hoog. Landelijk gezien namen de files niet toe ondanks de toename van het verkeer.

De Merwedebrug deelt eveneens een podiumplek in de algehele file top 10 en wel een derde positie. Dit was wat betreft de ochtendspits een vijfde plaats. De avondspits levert wat betreft de Nederlandse Brug der Zuchten ook dit jaar de bedenkelijke eerste plaats op.

De totale filezwaarte in Nederland is in 2017 met 0,6 procent nauwelijks toegenomen ten opzichte van 2016. Na een aantal jaar van forse filegroei is deze uitkomst opmerkelijk en voor een groot deel toe te rekenen aan de verbeterde infrastructuur in de regio Amsterdam. Het afgelopen jaar waren de ochtendspitsen minder druk dan vorig jaar. De filezwaarte in de avondspits daarentegen nam toe met 2,5 procent. Wat verder opvalt is dat er overdag, de periode tussen de ochtend- en avondspits, 12 procent meer files stonden.

De ANWB noteert verder: ‘Filegroei zien we in 2017 vooral in de regio Utrecht. De totale filezwaarte steeg het afgelopen jaar met 30 procent. Met name op de A2 en de A27 maar ook op het onderliggende wegennet in deze regio kregen automobilisten te maken met meer vertraging.  De regio Rotterdam volgt met een toename van 15 procent.’

Wie het gehele overzicht wil lezen, KLIKT hier.Deel dit bericht met je vrienden!