zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Samenwerking Damen Shipyards en Concordia Group

18 december 2017 (door WerkendamNet)

GORINCHEM/WERKENDAM - Op 15 december tekenden Damen Shipyards Group en Concordia Group een joint venture-overeenkomst met als doel mee te werken aan de bouw en handel van binnenschepen. De joint venture zal opereren onder de naam Concordia Damen Shipbuilding.

"Damen en Concordia bundelen hun krachten om klanten beter te ondersteunen bij hun investeringen. Concordia Damen Shipbuilding zal, naast de algemene vraag, zich richten op de ontwikkeling van duurzame schepen met een verscheidenheid aan nieuwe scheepsbouwtechnieken, om een ​​heldere en schone toekomst voor reders te bereiken. We zijn zeer verheugd om samen met Damen onze activiteiten op de binnenvaartmarkt uit te breiden. We verheugen ons op de samenwerking met Damen en zijn internationale netwerk van scheepswerven en verkoop, "zegt Chris Kornet, CEO van Concordia.

Verhuizen
Concordia is sinds 2001 actief in de Nederlandse binnenwateren en ook internationaal in de afgelopen 10 jaar. De bedrijfsidentiteit van Concordia blijft gehandhaafd binnen de nieuwe joint venture. De samenwerking zal de productiecapaciteit verhogen.

Dit jaar viert Damen zijn 90e verjaardag. Het bedrijf is sinds het begin van de 20e eeuw actief in bijna alle sectoren van de maritieme industrie. Damen heeft een wereldwijd netwerk van scheepswerven en een internationaal verkoop- en servicenetwerk. Het team van Inland Waterways, geleid door productdirecteur Binnenvaartvaart Simon Provoost, zal verhuizen van het Damen-hoofdkantoor in Gorinchem naar het Concordia-kantoor in Werkendam.

"Beide partijen zijn erg blij met deze samenwerking en kijken uit naar een toekomst met ambitie en wederzijds vertrouwen," zegt Provoost, die zal worden benoemd tot Managing Director van Concordia Damen Shipbuilding.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.