Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tien jaar Rivas in Land van Heusden en Altena' Thuiszorgmedewerkers bieden ondersteuning bij mensen thuis.
06okt 2017

Tien jaar Rivas in Land van Heusden en Altena

REGIO - Al tien jaar lang is Rivas Zorggroep actief in van het Land van Heusden en Altena. De thuiszorgmedewerkers vierden dit jubileum door alle cliënten te verrassen met bonbons en een foto van het thuiszorgteam.

Het team van Rivas thuiszorg in Altena groeide uit tot ruim veertig medewerkers. ‘We begonnen tien jaar geleden met een kleine groep, maar er bleek veel vraag te zijn naar thuiszorg’, zegt Jolien in ’t Veld, teamleider bij Rivas. ‘Met onze groene jasjes vielen we ook al snel op in de gemeenten Werkendam en Woudrichem.’

Toename
Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. ‘Hierdoor neemt de vraag naar thuiszorgalleen maar toe’, zegt Jolien. ‘Het is fijn dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en daarbij mogen rekenen op onze de professionele zorg.’ Uit het cliënttevredenheidsonderzoek blijkt dat cliënten zeer te spreken zijn over Rivas thuiszorg. ‘Eerder dit jaar hielden we een cliëntentevredenheidsonderzoek en daarin gaven cliënten aan dat zij zeer tevreden zijn over de professionele en betrokken medewerkers. Het is mooi om te zien hoe iedereen met elkaar samenwerkt en voor elkaar klaar staat’, zegt Jolien. ‘Wanneer het nodig is, nemen ze werk van elkaar over zodat onze thuiszorgcliënten altijd kunnen rekenen op de juiste zorg.’

Ondersteuning
De thuiszorgmedewerkers bieden ondersteuning bij mensen thuis, zoals begeleiding bij het aanleren van dagelijkse handelingen, verzorging en verpleging, hulp bij het opstaan en aankleden en toedienen van medicijnen. ‘Daarnaast zijn onze medewerkers ook gespecialiseerd op verschillende gebieden, zoals ondersteuning bij beginnende dementie, wondzorg, diabetes en zorg in de laatste levensfase.’Deel dit bericht met je vrienden!