Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Boeiende internationale uitwisseling op het Altena College' Wethouder De Gelder gaf een gastcollege in het Engels.
02okt 2017

Boeiende internationale uitwisseling op het Altena College

SLEEUWIJK - Afgelopen week ontving een aantal leerlingen uit havo 4 en atheneum 4 van het Altena College een leerling van de Freie Evangelische Schule uit Lörrach bij hen thuis. Dit in het kader van een internationale uitwisseling.

De uitwisseling heeft als thema ‘De Rijn’ en vindt inmiddels een al een aantal jaren plaats. Leerlingen werken tijdens de uitwisseling in multinationale groepen aan een zelf opgestelde onderzoeksvraag, en hebben op donderdagavond hun uitkomst voor ouders en belangstellenden gepresenteerd. Ook werden er gedurende de week verschillende excursies georganiseerd met ‘De Rijn’ als thema en was er ook tijd voor ontspanning. In mei 2018 volgt een tegenbezoek in Lörrach.

Gastcollege

Dit jaar was de gemeente Werkendam voor het eerst betrokken bij de uitwisseling. Wethouder Machiel de Gelder, met de portefeuille Ruimtelijke ordering en het Deltaprogramma, gaf in dit verband een zeer interessant gastcollege in het Engels aan de uitwisselingsgroep. Deel dit bericht met je vrienden!