zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Aanvaring veerpont met vrachtschip op Merwede

26 september 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - GORINCHEM: Op de Boven-Merwede ter hoogte van Gorinchem kwamen dinsdagochtend (26-9) twee schepen met elkaar in aanvaring. Een veerpont, de Gorinchem X, van Riveer botste tegen een cementtanker op. Dit gebeurde nadat de schipper van de pont onwel was geworden. Aldus de politie.

De aanvaring gebeurde rond de klok van half acht. Er waren ten tijde van het ongeluk geen passagiers aan boord van de pont. Wel raakte een matroos aan boord van het vrachtschip gewond. Beiden werden naar Damen Shipyards gebracht en vandaar per ambulance naar het Beatrix-ziekenhuis in Gorichem vervoerd voor observatie.

De veerpont raakte fors beschadigd.

Ook reddingboot Tjepke Ekkelboom van de KNRM Dordrecht ging ter plaatse.

Calamiteiten dienstregeling
De veren rond Gorinchem werden direct na het incident ingezet ter assistentie. Vanaf 8:45 uur werd de dienstregeling op traject Gorinchem – Woudrichem weer hervat en er wordt sinds die tijd weer normaal gevaren.

Op het traject Gorinchem – Sleeuwijk -Werkendam – Hardinxveld vaart 26 september vanaf 10:15 uur weer een veer. Het betekent wel dat de calamiteitendienst wordt gevaren op het traject  Gorinchem – Sleeuwijk – Werkendam – Hardinxveld. Riveer: 'We raden passagiers aan om voorlopig rekening te houden met deze aangepaste dienstregeling. Helaas zal het naar verwachting eerder weken dan dagen duren voordat de normale dienstregeling op dit traject kan worden hervat.  Er wordt dus wel gevaren op dit traject maar er zijn minder afvaarten in de spits. Onze excuses voor het ongemak.'

(Archieffoto veerpont Riveer)

Zie ook:

Lees meer over:

veerpont schip aanvaring
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.