vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone getekend

7 juli 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 5 juli 2017 werd de uitvoeringsovereenkomst voor de BIZ van het winkelgebied in het centrum van Werkendam ondertekend. Wethouder Matthijs van Oosten tekende namens de gemeente Werkendam. George van den Heuvel tekende namens het bestuur van de Stichting BIZ Centrum Werkendam. Het initiatief voor de BIZ komt van winkeliersvereniging DES.

In de uitvoeringsovereenkomst staan concrete afspraken voor vijf jaar. Stichting BIZ Centrum Werkendam en de gemeente maken in de uitvoeringsovereenkomst concrete afspraken. Bijvoorbeeld over:

Afspraken
- de verbetering van de kwaliteit van het winkelgebied. Ondernemers en vastgoedeigenaren gaan intensief samenwerken om de kwaliteit te verbeteren;
- de huidige activiteiten van DES die voor een deel worden uitgebreid en ondergebracht in de nieuwe stichting;
- de ontwikkeling van een nieuwe website;
- de inzet van sociale media om het winkelgebied beter te presenteren;
- intensief overleg tussen de BIZ en de gemeente. Onder andere over de verbetering van de winkelstraat, de entrees die aantrekkelijker worden gemaakt, het onderhoudsniveau en aanpak van de leegstand;
- een centrummanager die de ondersteuning en coördinatie gaat oppakken.

Start
De BIZ Centrum Werkendam gaat waarschijnlijk op 1 januari 2018 van start. De ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst is een eerste formele stap. Op 26 september stemt de gemeenteraad over de BIZ-verordening. Vervolgens organiseert de gemeente een officiële stemming onder de leden van de winkeliersvereniging. Bij een positieve uitslag gaat de BIZ Centrum Werkendam op 1 januari 2018 van start.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.