vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Maestro Event ONS in De Iris omvat bekende namen

6 april 2017 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Op zaterdagavond 20 mei 2017 organiseert fanfare ONS het event Maestro Nieuwendijk. Vijf bekende Nieuwendijkse gezichten zullen in de, tot concertzaal omgetoverde sporthal ‘De Iris’, strijden om de felbegeerde tiel Maestro Nieuwendijk. De organisatie heeft inmiddels groen licht gegeven om de namen van de Maestro’s bekend te maken.

De organisatie verwacht met deze Maestro’s een mooie weerspiegeling van de Nieuwendijkse bevolking te hebben gevonden. Onder begeleiding van ONS-Maestro Anneke Konings-Kros zullen zij de komende weken de kneepjes van het dirigeervak onder de knie proberen te krijgen. Op 12 en 19 april wordt er ook met het orkest geoefend, zodat ze op 20 mei als echte Maestro’s de strijd met elkaar kunnen aangaan.

Maestro's
De vrouwelijke Maestro’s zijn Maria den Haan en Elly Walraven.
Maria is voor voetballend Nieuwendijk jarenlang de gastvrouw in de kantine geweest. Zij weet veel over Nieuwendijk, de inwoners en woont al 40 jaar aan de Rijksweg. Elly is jaar-en-dag hét gezicht van de Nieuwendijkse dokterspraktijk geweest. Momenteel is ze creatief bezig met allerlei soorten keramiek en zingt ze in nederpopkoor A27.

De mannelijke Maestro’s zijn Otto van Breugel, René Wouda en Dick Romijn.
Otto is gemeenteraadslid in Werkendam en heeft al veel voor de Nieuwendijkse bevolking betekend. Denk aan de haltes van de Brabantliner en de (beruchte) rotonde. Dominee René Wouda kwam alweer 17 jaar geleden met zijn gezin in de pastorie naast de Gereformeerde kerk wonen en mogen we inmiddels toch ook wel tot BN-er (Bekende Nieuwendijker) rekenen! In zijn spaarzame vrije tijd bespeelt hij regelmatig de piano.
Dick Romijn was in de jaren ’80-‘90 dé gastheer van het oude Tavenu. Hij kent Nieuwendijk en de Nieuwendijkers door en door. Ook is hij jarenlang de frontman en drummer geweest van het Sunrise Combo. Entertainen zit hem dus in het bloed.

Entree
Wie verzekerd wil zijn van een entreebewijs mailt naar: maestronieuwendijk@hotmail.com. U ontvangt een mail ter bevestiging en met informatie over de betaling ervan. Na betaling zorgt fanfare ONS ervoor dat u de kaartjes thuis bezorgd krijgt.

Vanaf 24 april 2017 kunnen de kaartjes ook gekocht worden bij COOP Nieuwendijk en bij De Juf’s Muziekwinkel, Vijverstraat 23. Een entreebewijs kost 10 euro en is inclusief een pauze-consumptie.

Lees meer over:

muziek maestro dirigeren ONS
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.