Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Merwedebrug en brug Keizersveer worden vervangen'
20feb 2017

Merwedebrug en brug Keizersveer worden vervangen

WERKENDAM / REGIO - Het traject A27 Houten-Hooipolder krijgt drie volledig nieuwe bruggen: de Hagesteinsebrug, de Merwedebrug en de brug bij Keizersveer. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) kiest voor volledige vervanging van deze bruggen in plaats van een versterking van de huidige bruggen, omdat dit op de langere termijn goedkoper is en een betere garantie geeft op een vlotte doorstroming van het verkeer. Zo liet Rijkswaterstaat vandaag weten. En dat alles na de recente reparatie vanwege 'haarscheurtjes' in de Merwedebrug.

De volledige vervanging van de stalen bruggen door betonnen bruggen zorgt ervoor dat er in de toekomst minder onderhoudswerkzaamheden nodig zijn. Dit is niet alleen voordeliger, maar zorgt ook voor minder verkeershinder vanwege wegwerkzaamheden. Daarnaast zorgt de vervanging van stalen bruggen voor betonnen bruggen voor een afname van het geluid op de bruggen. Dit betekent dat de geluidsbelasting in de omgeving afneemt.

Doorstroming
De A27 tussen Houten en Hooipolder wordt verbreed. De snelweg, die over de grote rivieren loopt, krijgt over het gehele traject minimaal 2x3 rijstroken, op verschillende onderdelen van het traject zelfs 4 rijstroken. Bij het knooppunt Hooipolder wordt een verbindingsboog aangelegd. Door verbreding van de snelweg zal de doorstroming op de A27 flink verbeteren.

Goedkoper
Aanvankelijk voorzagen de plannen in een versterking van de huidige bruggen. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat is echter gebleken dat het voordeliger is om 3 bruggen nu al toekomstvast te gaan vervangen. De minister trekt hiervoor 389 miljoen euro uit. Dit bedrag komt bovenop het bedrag van 860 miljoen euro dat al gereserveerd is voor het grote wegproject. De gewijzigde aanpak wordt verwerkt in een tracébesluit dat in de loop van volgend jaar wordt vastgesteld.- Deel dit bericht met je vrienden!