vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Vogels kijken en tellen in de Biesbosch

11 februari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - BIESBOSCH: Al 25 jaar onafgebroken trekken vogelaars van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch er op uit om de vogels in het poldergebied rond de Biesbosch te inventariseren.

Gedurende de wintermaanden worden dan op vaste zaterdagen alle aanwezige vogels in 14 telgebieden geteld. De gegevens die dit oplevert worden onder andere gebruikt voor het vaststellen van trends (Sovon Vogelonderzoek) en voor de natuurwaardebepaling van het landelijk gebied in de provincie (Streekplan) en in de Biesbosch (Natura 2000).

Op zaterdag 18 februari vindt de volgende telling van dit seizoen plaats. Ervaren tellers, maar ook zij die nog niet zoveel ervaring hebben, maar het graag willen leren, zijn hierbij van harte welkom. Bij elke ploeg is minimaal één ervaren vogelaar aanwezig. Ook op 18 maart 2017 is er nog een wintervogeltelling. Een uitgelezen kans dus om in de praktijk meer over vogels en vogelinventarisatie te weten te komen

Noordwaard
Het vogeltellen begint steeds om 10.00 uur bij biologisch centrum “Jong Dordrecht”, Noorderelsweg 2A. Na de Viersprong rechtsaf, is dit de boerderij aan de linkerkant van de weg.

Er is ook een telploeg in de Brabantse Biesbosch (Noordwaard) actief.

Kandidaten kunnen zich telefonisch aanmelden bij de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch,  078-6213921 (tijdens kantooruren).

(Foto Ronald van Jeveren/NVB)

Lees meer over:

vogels biesbosch Noordwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.