donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Glazen Etalage 2016 scoort recordopbrengst

10 december 2016 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - De Glazen Etalage, de supportactie voor 3FM Serious Request, bracht dit jaar een recordbedrag op van ruim 19.000 euro. Medewerkers van Radio A-FM en Altena TV maakten hiervoor 33 uur non-stop radio en televisie. Alles voor het goede doel: het Rode Kruis.

De lokale radio- en tv-makers voerden hun actie vanuit een etalage in winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. De cheque van 18.665,57 euro wordt binnenkort naar het 3FM Glazen Huis in Breda gebracht.

Het gaat op dit moment overigens om een voorlopige eindstand. Er druppelen nog bedragen binnen. > UPDATE: Maandagmorgen (12-12): stand staat nu op 19.100 euro.

De A-FM'ers laten weten: 'Wij bedanken Sleeuwijk voor de gastvrijheid en gulle giften. Iedereen die heeft gedoneerd, met bijzonder veel enthousiasme acties heeft georganiseerd of op een andere manier de Glazen Etalage heeft gesteund: ontzettend bedankt!'

Rode Kruis

De opbrengst van de actie gaat naar de preventie en bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen in derdewereldlanden. Elke 35 seconden sterft ergens ter wereld een kind aan longontsteking. En dat terwijl deze ziekte niet dodelijk hoeft te zijn. Met alle donaties kan het Rode Kruis hier een belangrijke rol in spelen.

(Foto radio A-FM)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.