donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Merwedebrug volgende week weer open voor vrachtverkeer

29 november 2016 (door WerkendamNet)

REGIO - DEN HAAG: Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) liet gisteren (29-11) in een debat in de Tweede Kamer weten dat de Merwedebrug volgende week weer open gaat voor vrachtverkeer. Om de volledige reparatie af te maken, komen er nog enkele nachtelijke afsluitingen, zo informeerde de bewindsvrouwe de Kamer. Ook de VerkeersInformatieDienst (VID) verspreidt het nieuws.

Als in de loop van volgende week de brug weer berijdbaar wordt voor vrachtverkeer zijn 24 van de 48 'zwakke plekken' hersteld. Vervolgens blijft Rijkswaterstaat aan de Nederlandse 'brug der zuchten' werken om de andere 24 plekken hersteld te krijgen.

De dienst verwacht dat de brug na reparatie weer 30 jaar meekan. Ook werd aangegeven dat men de brug zal 'blijven monitoren en dat over 5 of 6 jaar er weer een onderhoudsbeurt op de rol staat.'

Files
De afsluiting van de brug leverde met name in de eerste twee weken grote problemen op. De files waren lang en vrachtwagenchauffeurs wisten niet waar ze naar toe moesten. Inmiddels rijdt het vrachtverkeer al weken om. Sommige transportbedrijven schatten de schade op een half miljoen per dag.

Met de openstelling van de Merwedebrug verdwijnen daarom ook de 'twijfeltruckers' en de Merwedemijders' weer uit het beeld. Termen die de VID hanteerde aan het begin van de afsluiting toen veel vrachtwagenchauffeurs door de regio doolden op zoek naar een alternatieve route om de brug te mijden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.