donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Buurtbus stopt met rijden op zaterdag

28 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De welbekende Buurtbus stopt met rijden op zaterdag. Zo heeft Arriva besloten. Raadslid voor het CDA, Otto van Breugel, vindt dat onaanvaardbaar en meent dat met deze maatrgel de ”leefbaarheid dorpen weer een stapje teruggaat. Iets wat weggaat komt niet zomaar weer terug.”

De CDA-fractie is 'verontrust' over het besluit van Arriva om per 11 december te stoppen met het rijden van de buurtbussen op zaterdag in het Land van Heusden en Altena.

Van Breugel stelde vragen aan het college van B&W. Hij wil graag weten wat de bezetting is op de lijnen die nu op zaterdag stoppen en wat het college eraan gedaan heeft om dit te voorkomen en welke alternatieven van vervoer ze onze gedupeerde inwoners nu kunnen gaan  bieden

Goedkoop mobiel
Van Breugel: 'Het is jammer te moeten constateren dat de buurtbus voor onze dorpen op zaterdag verloren gaat. De buurtbus is een mooie oplossing om toch een vorm van openbaar vervoer te hebben om zo goedkoop mobiel te zijn.

Eerder zijn er al lijnen gesneuveld; het rijden op zondag en in de avonduren door de 120 (Gorinchem - Werkendam) en 121 (Gorinchem – Sleeuwijk – Woudrichem - Aalburg) en de 620 van/naar Dordrecht op zaterdag.  CDA Werkendam: “Met al deze maatregelen gaat de leefbaarheid van de dorpen weer een stapje terug. Iets wat weggaat komt niet zomaar weer terug.”

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.