donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Herstelwerkzaamheden Merwedebrug zijn begonnen

22 oktober 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Onder de Merwedeburg wordt al volop gewerkt aan de voorbereiding voor de aangekondigde reparatieklus. Werden vorige week alle 6144 klinknagels gecontroleerd, nu is de aannemer bezig met het plaatsen van de steigers. Onder de brug liggen diverse werkschepen afgemeerd.

Een kijkje op die werkzaamheden werd gegund vanaf het passerende ms Wijkerzand uit Wijk en Aalburg. Schippersechtpaar Van Andel voer zaterdagmiddag (22-10) onder de Nederlandse "brug der zuchten'' door en schoot deze plaat vanuit de stuurhut. 

Reparatie
De voorziene reparatie aan de Merwedeburg levert voor de scheepvaart beperkte hinder op. De brug wordt aan de onderkant versterkt door de verbindingen in de draagkokers van de brug te verstevigen. Tijdens het herstel van de brug zal de onderdoorvaart van één van de twee bogen beschikbaar blijven. Vaarweggebruikers worden hierover geïnformeerd via de gebruikelijke kanalen, waaronder de website Vaarweginformatie.nl

Aannemerscombinatie VolkerInfra-Van Oord (ViVo) voert de klus uit.

Planning
Op basis van de nu bekende planning en beschikbare gegevens zijn eind november/begin december de meest kritische plekken aangepakt, zodat het zware verkeer vanaf dat moment weer veilig over de brug kan. Daarna wordt het overige werk verder afgerond.

(Foto boven Familie Van Andel ms Wijkerzand - foto onder Tonnie On Tour)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.