vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CDA is het afval scheiden zat. Genoeg is genoeg

22 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De politiek in Werkendam heeft dinsdag (21-9) gesproken over de tarieven en de frequente inzameling van het huishoudelijk afval. Het college van B en W stelde voor om nog een extra prikkel naar de burgers door te voeren om het afval nóg beter te scheiden door het restafval in de grijze container niet tweewekelijks op te halen maar eens per vier weken. Dat is voor het CDA echt een brug te ver.

CDA-woordvoerder Gerard Paans was het met dit voorstel als enige van alle raadsfracties niet eens. Paans verwoordde: "Om het jaar zitten we bij elkaar om te praten over ons afval en ieder keer verzinnen we, als het pak vla net is uitgeknepen weer iets anders" Of: "Ja we waren vorig jaar erg tevreden maar het kan nog beter burgers". Het CDA vraagt zich af of de gemeente het haar burgers niet durft te zeggen dat men tevreden is hoe goed er gescheiden wordt". 

Melkkoe
Paas vervolgt: De burger is geen melkkoe die kunnen  best zelf beslissen wat ze willen betalen voor hun afval". Nee, we gaan de de burgers straffen als ze hun afval kwijt willen. Echt betutteling!  Iedereen weet dat bewustwording door straffen al jaren is achterhaald. Laat de burgers zelf bepalen wat ze moeten betalen want genoeg is genoeg! Zoek daarom anderen manieren zoals goede voorlichting en communicatie om zo burgers bewust te maken voor een beter afvalbeleid."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.