vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Reconstructie N283 gaat verder met herziene planning

26 augustus 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Sinds vorig jaar werkt de provincie Noord-Brabant aan de herinrichting van de N283 tussen Hank en Meeuwen. Het was de bedoeling dat deze omvangrijke werkzaamheden deze zomer afgerond zouden zijn, maar door onvoorziene omstandigheden bleek dit niet haalbaar. Eerder werd hierover al gecommuniceerd door de provincie.

Inmiddels is de herziene planning van de werkzaamheden bekend. Tussen de rotonde Koppelpaarden en rotonde Meeuwen is het werk vrijwel afgerond. Er moet nog een laatste asfaltlaag aangebracht worden op de parallelweg en de bermen moeten nog worden afgewerkt inclusief het planten van bomen. Het aanbrengen van deze dunne asfaltlaag is erg weersgevoelig en kan alleen als het overdag boven de 5 graden is. Daarom staat de asfaltering staat gepland voor maart 2017.

Rotonde en duikers
Na de bouwvak gaat de provincie verder met de werkzaamheden tussen de nieuw aan te leggen rotonde Korteveldsesteeg en de zuivering Dussen. De aannemer voert dan de volgende werkzaamheden uit:
• Het aanleggen van de nieuwe rotonde Korteveldsesteeg.
• Het maken van een hangduiker voor Waterschap Rivierenland.
• Het maken van een duiker onder de Voogdwerfsesteeg voor het waterschap.

De nieuwe rotonde en de hangduiker zijn voor de kerstvakantie gereed. Begin 2017 starten we met de duiker onder de Voogdwerfsesteeg. Die kunnen we niet tegelijk met de rotonde aanleggen, vanwege de doorstroming van het verkeer op de N283. Van november 2016 tot maart 2017 planten we bovendien ruim duizend nieuwe bomen en enkele kilometers haag. Omdat onder de grond veel gevoelige kabels en leidingen van nutsbedrijven liggen, is dit een grote klus die zorgvuldig uitgevoerd moet worden. In februari 2017 moeten al deze werkzaamheden afgerond zijn, mits het weer het toelaat.

(Foto Provincie Noord-Brabant)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.