donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Werkendamse zandschippers gezocht voor NK Baklopen

6 juli 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Museumwerf Vreeswijk en de Arie Kreuk Stichting dagen alle oud-zandschippers uit de omgeving van Werkendam uit om hun techniek te komen demonstreren bij het Eerste Nederlands Kampioenschap Baklopen op 30 juli in Vreeswijk.

Van 29 tot en met 31 juli stroomt voormalig schippersdorp Vreeswijk vol met historische schepen. Tijdens VreeswijkVolVaart!, georganiseerd door vereniging Het Historisch Bedrijfsvaartuig in samenwerking met Stichting Museumwerf Vreeswijk, kan het publiek genieten van een dwarsdoorsnede van de grootste collectie varend erfgoed ter wereld. Bovendien wordt op zaterdag 30 juli bij Museumwerf Vreeswijk het eerste Nederlands kampioenschap Baklopen gehouden aan boord van de IJsselaak Door Gunst Verkregen.

De schippers zullen het publiek tonen hoe goed zij overweg kunnen met de zelflosinstallatie met losbak en pal, die precies een eeuw geleden door IJsselschipper Arie Kreuk uit Nieuwekerk aan den IJssel werd uitgevonden. Winnen is een kwestie van zo snel mogelijk de losbak laden door de bakloper en de pal op het juiste moment lostrekken door de lierman. Het kampioenschap vindt plaats op zaterdag 30 juli om 14.00 uur. Schippers kunnen zich tot 15 juli opgeven voor dit kampioenschap via museumwerf@museumwerf.nl.

Het complete programma van VreeswijkVolVaart! is te vinden op www.vreeswijkvolvaart.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.