vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Scheepsboeg als Poort van Werkendam

3 juni 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Binnenkort krijgt de rotonde aan de Dijkgraaf Den Dekkerweg-Borcharenweg een luisterrijk aanzien. Een scheepsboeg als Poort van Werkendam, de plaatsnaam die de boeg ook zal sieren. Het idee omdit alles zo te doen, kwam bij de leden van Werkendam Maritiem Industries (WMI) vandaan. WMI-Manager Karin Struijk en haar team gingen vervolgens voortvarend aan de slag.

De bouw van de scheepsboeg, die in Werkendam gemaakt wordt, vordert inmiddels gestaag. Binnenkort wordt het gevaarte van 12 meter lang en ruim 7 meter breed dan ook naar de rotonde getransporteerd. Ter plaatse wordt hij verder afgemaakt en zal dan omringd worden door beplanting die naar de Biesbosch verwijst. Uiteraard zal ook het logo van WMI niet ontbreken op dit fraaie werkje huisvlijt.

Binnenvaart is belangrijk voor Werkendam als grootste(!) binnenvaarthaven van Europa, strategisch gelegen aan de Boven Merwede nabij de splitsing van Beneden Merwede en Nieuwe Merwede. Ruim dertig Werkendamse bedrijven vinden hun emplooi in de binnenvaartsector.

Opening
De rotonde is geadopteerd door De Jong Groenbeheer, samen met WMI. Op 2 juli a.s. (Havendag Werkendam) wordt de rotonde geopend door de echtgenote van minister Henk Kamp (Economische Zaken). Voor de bouw tekende CCM3 uit Werkendam.

(Foto CCM3)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.