donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Seizoensgedichten in de Biesbosch

27 april 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / REGIO - Enige jaren geleden heeft de Rijksoverheid besloten het project ‘Ruimte Voor De Rivier’ uit te voeren. Het project behelst een aanpassing aan de water-infrastructuurin Nederland, die de toekomstige stijgingen van zowel de zeespiegel als rivierwaterafvoer op moet vangen. Eén van de grootste projecten is de Ontpoldering van de Noordwaard grenzend aan Nationaal park De Biesbosch Het Biesbosch Museum is daar in 2015 herrezen in een nieuwe eigentijdse behuizing.

De ‘nieuwe’ Biesbosch is ook een gebied waar de bezoekers en toeristenkunstuitingen aan zullen treffen. Stichting Poëzie Land van Altena heeft in het kader hiervan het Project Seizoensgedichten Biesbosch geïnitieerd: op acht locaties in de Biesbosch zijn borden met elk vier seizoengedichten over de desbetreffende locatie geplaatst. De acht locaties zijn in overleg met Staatsbosbeheer en het Biesbosch MuseumEiland gekozen en liggen nabij uitgezette wandelroutes.

Bundel
In de bijbehorende bundel zijn de 32 gedichten opgenomen, van vier landelijk bekende dichters en 14 regionale dichters. Tijdens de vier seizoenen tussen oktober 2014 enjuni 2015 zijn alle dichters tijdens vier bijeenkomsten gevraagd om gedichten te schrijven. De nationaal bekende dichters hebben ieder voor twee locaties één gedicht gemaakt. Tevens vormden zij de jury voor de uiteindelijk geplaatste gedichten van de regionale dichters.

Stichting Poëzie Land van Altena: 'Wij zijn erg blij, samen met degenen, die ons met raad hebben bijgestaan dat het project 32 prachtige gedichten heeft opgeleverd. Deze gedichten kunt u zienen ervaren op de locaties in de Biesbosch. U kunt de gedichten nalezen en herbeleven in de unieke bundel ‘Seizoensgedichten Biesbosch: ’een kijkje door de jaargetijden …’ die op 28 mei gepresenteerd wordt.'

(Foto Werkendam.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.