zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Biesbosch MuseumEiland wint internationale architectuurprijs Architizer

13 april 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het in 2015 verbouwde Biesbosch Museum in Werkendam wint een internationale architectuurprijs. Het museumgebouw  eindigde in een recent door Archdaily georganiseerde verkiezing al eervol bij de laatste vijf kandidaten in de categorie culturele gebouwen.

Nu wint het gebouw de Architizer Award in twee categorieën te weten Architectuur & Landschap en Cultuur en Musea. Tevens wint het Biesbosch MuseumEiland de publieksprijs in de categorie Architectuur en Landschap. Een bijzondere prestatie.

Het vernieuwde museum, met daarin een gratis toegankelijk bezoekerscentrum en museumcafé, is een prachtige nieuwe publiekstrekker voor Brabant en voor de Biesbosch. Vanaf juli 2015 hebben al 45.000 mensen het museum bezocht. 

Ontwerp
Het nieuwe Biesbosch MuseumEiland is een ontwerp van Studio Marco Vermeulen. De provincie Noord-Brabant is een belangrijke inspirator, aanjager en facilitator geweest voor dit fraaie ontwerp. Vanuit de werkgelegenheidsimpuls is daar door de provincie financieel ook aan bijgedragen. De realisatie is ook mede mogelijk geworden door steun en bijdragen van de gemeente Werkendam, Rijkswaterstaat en diverse stichtingen en via donaties.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.