Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bestuurlijke bakens in Werkendam zijn verzet'
12apr 2016

Bestuurlijke bakens in Werkendam zijn verzet

WERKENDAM - Afscheid van wethouder Wim de Jong, beëdiging Matthijs van Oosten als nieuwe wethouder en installatie raadslid Douwe Altena, dat stond dinsdagavond allemaal op de rol. Aanleiding: het vertrek van wethouder Wim de Jong die met pensioen gaat. 21 april a.s. neemt hij in een receptie afscheid van zijn netwerk.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 april nam het gemeentebestuur afscheid van wethouder Wim de Jong. Na tien jaar wethouderschap gaat hij genieten van een welverdiend pensioen. Burgemeester Yves de Boer typeerde de wethouder als een 'hybride professional met passie en een grote betrokkenheid'. Fractievoorzitter van het CDA, Gerard Paans, sprak over 'koopmansgeest in het gemeentehuis'. Wim de Jong was namens het CDA wethouder voor de gemeente Werkendam van april 2006 tot april 2016.

Installatie
Matthijs van Oosten werd beëdigd als opvolger van Wim de Jong. De nieuwe wethouder was sinds 2014 gemeenteraadslid voor het CDA. Hij werd unaniem gekozen door de raadsleden als nieuwe wethouder. Douwe Altena nam diens functie van CDA-raadslid over. Altena was van 2007 - 2014 ook raadslid voor deze partij.

(Foto Gemeente Werkendam / C. Koek)Deel dit bericht met je vrienden!