donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Ondanks toezegging nog steeds geen cameratoezicht op Sleeuwijkse Tol

19 februari 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Nog steeds worden er vernielingen aangericht en zijn er autoinbraken op het transferium de Tol. En nog steeds zijn er geen camera's, ondanks gedane toezeggingen. CDA Werkendam trekt weer aan de bel. 

In 2013 waren er 38 aangiftes van autoinbraken. In 2014 164 aangiftes van inbraak en 56 van vernielingen van auto’s, terwijl 8 auto’s werden gestolen. Daarnaast worden heel veel fietsen ontvreemd en vernield. In 2014 werd van 55 stuks aangifte gedaan. CDA Werkendam vermoedt zelfs dat van  van heel veel diefstallen geen aangifte werd gedaan.

Het CDA pleit al vanaf 2008 voor cameratoezicht op de Tol en wil ook op de interlinerhaltes in Nieuwendijk en Hank cameratoezicht toepassen omdat de politie zo snel en effectief kan optreden. Bovendien worden meer incidenten geregistreerd dan zonder cameratoezicht. De partij meent verder dat slachtoffers eerder aangifte zullen doen als ze weten dat het misdrijf mogelijk met camera's is waargenomen en de pakkans zal vergroten.
CDA: 'Ook verhoogt cameratoezicht het veiligheidsgevoel van reizigers en zal er een preventieve werking van uit gaan.'

Na meer dan acht jaar aandringen door het CDA stemde de raad op 10 november in met een pilot: cameratoezicht op de Tol voor zes maanden.De camera's zouden in 2015 worden geplaatst. 'Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder en nog steeds zijn de camera’s op de Tol niet geplaatst terwijl de inbraken/vernielingen van auto’s en diefstallen van fietsen maar door blijven gaan.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.