donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

'Dichter bij de Nacht'. Het wordt steeds mooier op de radio...

18 februari 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - VEEN: Gisteravond ging de eerste uitzending met Marcel Vaandrager op Oké FM de ether in. Gedichten op de radio. In het derde uur van Oké Magazine schuift de Werkendamse dorpsdichter voortaan iedere maand aan voor een uur Verzen & Gedichten. Dit onder de welluidende titel 'Dichter bij de Nacht'. Het was 'een mooie en bijzondere uitzending'.

Vaandrager blikte tevreden terug. Zijn gedegen voorbereiding kwam lekker uit de verf. Niet helemaal gespeend van radio-ervaring bracht hij vijf gedichten op de radio die steeds werden voorzien van passende muziek. Samen met zijn mede-presentatoren Henri Verhagen en Cor Spek werden de gedichten ook besproken: 'Wat is de centrale boodschap, wat is er bekend over de dichter? Leeft het dichten wel in het land van Heusden en Altena?' Er was spreekstof voldoende, zo bleek.

Dichters als Jan Bouman (RIP 30-12-2015), Hanneke Lit, Jolies Heij en Thera van den Heuvel kwamen voorbij waarbij de voordrachten werden afgewisseld met muziek van Jennifer Rush, Nick & Simon, Cold Play en BZN. De Moldau van Smettena gaf steeds kleur aan het gesproken woord. Vaandrager opende zijn zendtijd met 'Radio', het gedicht dat hij schreef speciaal voor de 100e uitzending van Oké Magazine midden vorig jaar.

Extra uur
'Dichter bij de Nacht' komt op de radio iedere derde woensdag van de maand. De eerste en tweede woensdag wordt ingeruimd respectievelijk voor de politiek en Ondernemend Altena, de vierde week is het onderwerp Zorg & Maatschappij. In genoemde volgorde schoven eerder wethouder Renze Bergsma en ondernemer Wijnand van der Hoeven achter de microfoon. Volgende week is het de beurt voor Autje van der Lee van Stichting GSW. Deze onderwerpen komen aan de orde in het nieuwe, extra uur dat recent aan Oké Magazine werd toegevoegd.

Insturen
Eerder deed de Werkendamse Rotterdammer een oproep: 'Iedereen die een gedicht heeft en dat wil laten voordragen, kan dat inzenden. Voeg een muziekstuk toe en leg uit waarom je dát gekozen bij het gedicht gekozen hebt.'

Wie dus voor 'Dichter bij de Nacht' wil inzenden kan dat doen via info@marcelvaandrager.nl. Vergeet niet een naam en telefoonnumer toe te voegen. Dat laatste voor eventuele vragen.

(Foto Irene Damminga)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.