vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

In nieuwe Brede School geen aandacht voor zorgklasje

17 februari 2016 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Sinds enkele jaren functioneert er een zorgklasje in de Burgemeester Verschoorschool van ongeveer tien kinderen met een verstandelijke beperking en/of een ontwikkelingsstoornis. CDA Werkendam ontdekte dat er in de nieuw te bouwen Brede School geen rekening is gehouden met deze doelgroep. Aanleiding voor de partij om hier 'Kamervragen' over te stellen.

Uit informatie die de CDA-fractie bereikte, bleek dat in de plannen voor de nieuw te bouwen Brede School in Sleeuwijk geen rekening was gehouden met deze groep kinderen. Deze groep dreigt in dat geval de voor hun zo waardevolle ontmoetingen kwijt te raken.

De wethouder reageerde op mondelinge vragen van het CDA bevestigend: er is inderdaad geen plaats voor dit zorgklasje in de nieuwe Brede School. Het CDA reageert: 'Omdat wij als CDA zorg voor de kwetsbaren in de samenleving een belangrijk thema vinden, hebben wij samen met de SGP een aantal vragen gesteld.'

  • 1. Bent u met onze fracties van mening dat de contacten van deze kwetsbare groep leerlingen met leeftijdsgenoten zonder beperking van grote waarde zijn en er alles aan gedaan moet worden om te voorkomen dat deze kinderen “tussen wal en schip” raken?
  • 2. Welke mogelijkheden ziet het college om tot een oplossing te komen zodat deze groep kinderen hun zo waardevolle ontmoetingen blijven houden?
  • 3. Is het college bereid om opnieuw met Syndion in gesprek te gaan en tot een passende oplossing te komen voor dit probleem en de uitkomst hiervan aan ons te rapporteren?

Wordt vervolgd dus...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.