zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Veel bezoekers Open Dag Altena College

23 januari 2016 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Voor de leerlingen van groep 8 begint na de zomervakantie een nieuw avontuur. Hun oude vertrouwde basisschool maakt dan plaats voor de VO-school. De maand januari staat dan ook in het teken van Open Dagen.

Op de Open Dag van het Altena College (20-01) was het zowel ’s middag als ’s avonds gezellig druk. De bezoekers waren enthousiast en nieuwsgierig naar wat het Altena College allemaal te bieden heeft. Er was zoveel te zien en te beleven dat voor de leerlingen soms lastig was om te bepalen waar ze het eerst moesten gaan kijken.
De sportievelingen liepen vrijwel meteen naar de gymzalen en de liefhebbers van natuur en wetenschappen bleven lang hangen in de lokalen bij natuur-verkenning. Er werd geknutseld bij beeldende vorming, gepuzzeld bij wiskunde en gesnoept van lekkernijen bij verzorging.
Bij de vaksectie aardrijkskunde bogen leerlingen en hun ouders zich over de landkaart van het Land van Heusden en Altena en omstreken om een persoonlijke prikker te zetten bij hun woonplaats. Dat dit een groot gebied bestrijkt, was goed te zien op de landkaart. Bij een aantal woonplaatsen stonden zoveel prikkers dat het zoeken was naar een plekje.

Doel
Het Altena College laat weten: 'Het doel van de Open Dag is bereikt als leerlingen en hun ouders hebben kunnen ervaren waar het Altena College voor staat, hoe de sfeer is en de leerlingen een reëel beeld hebben gekregen over wat zij tijdens hun schoolloopbaan gaan tegenkomen.'

Wie de Open Dag onverhoopt gemist heeft en toch graag een keer willen komen kijken, kan contact opnemen met de administratie van de school.

Lees meer over:

altena college Open dag
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.