donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

VEKA Group gaat 15 nieuwe binnenvaarttankers bouwen

7 januari 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De VEKA Group kreeg van Plouvier Transport in Antwerpen en haar zusterbedrijf Intertrans Tankschiffahrt in Birsfelden de opdracht voor de bouw van vijftien dual-fuel binnenvaarttankers. Plouvier gaat de schepen inzetten voor Shell Trading Rotterdam en heeft daarvoor een lange termijncharterovereenkomst afgesloten. De schepen gaan hoofdzakelijk varen op Liquefied Natural Gas (LNG) in de ARA-regio en op de Rijn.

'Wij hebben voor Plouvier en Shell een compleet nieuw schip ontworpen met een verfijnd ontwerp en een enorme brandstofbesparing. De nieuwe schepen gaan LNG gebruiken als hoofdbrandstof. De casco’s worden gebouwd op onze werf in Plock, Polen en worden alle afgebouwd op de werf in Werkendam. De schepen worden binnen 27 maanden gebouwd en geleverd', aldus Peter Versluis (DGA VEKA Group).

Mooie mijlpaal
Deze opdracht volgt op de succesvolle herstructurering van de VEKA Group gedurende 2015. 'Zowel de strategische-, financiële- als organisatorische herstructurering is zo goed als afgerond en deze opdracht is een mooie mijlpaal en een bevestiging van de omslag', aldus drs. Roland van Veen (CEO VEKA Group).

VEKA zal zich primair met nieuwbouwactiviteiten bezig houden op haar werven in Werkendam, Lemmer en Plock en de overige activiteiten verder blijven afwikkelen. (VEKA Group)

(Foto Artist Impression binnenvaarttanker - VEKA Group)

Lees meer over:

VEKA Group tankers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.