Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Peter van der Ven legt functie neer'
05jan 2016

Wethouder Peter van der Ven legt functie neer

WERKENDAM - Peter van der Ven, wethouder van de gemeente Werkendam namens Lokaalbelang, legt eind januari 2016 zijn functie neer. De redenen die de wethouder aangeeft zijn vooral van persoonlijke aard.

Zijn partij, Lokaalbelang, respecteert de beslissing. Vanzelfsprekend vindt de partij de keuze van de wethouder bijzonder jammer. Fractievoorzitter Jan Dokman reageert: “Peter heeft de afgelopen zes jaar veel betekend voor onze partij. Met zijn inzet en enthousiasme heeft hij veel bereikt. Dat werd voor ons bevestigd bij de verkiezingen van 2014 waarbij Lokaalbelang een extra raadzetel van de kiezer mocht innemen. We vinden het fijn dat Peter zijn beslissing neemt op het moment dat wij een uitstekende opvolger zijn plaats kunnen laten innemen."

Peter van der Ven was wethouder van de gemeente Werkendam vanaf april 2010.

Opvolger
Raadslid John Bakker (48) is de beoogd opvolger. Naar verwachting kan hij in de raadsvergadering van 26 januari a.s. geïnstalleerd worden. Bakker is sinds 2014 raadslid voor Lokaalbelang. Hij combineerde zijn raadslidmaatschap met een voltijdbaan als ambtenaar bij de gemeente Breda.

Binnen de partij hield John zich de afgelopen periode vooral bezig met zaken die in de commissie Bestuur werden besproken. Verder was hij als voorzitter van de commissie Grondgebied goed ingevoerd in de daar te bespreken onderwerpen. Bakker woont in Sleeuwijk en is al jaren actief in de dorpsgemeenschap. Zo is hij onder meer voorzitter van het 4 mei comité, bestuurslid van Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk en voorzitter van de Stichting Avond4daagse Sleeuwijk.

(Archieffoto)Deel dit bericht met je vrienden!