dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Succesvolle Glazen Etalage goed voor ruim 9000 euro

14 december 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - De vierde editie van de Glazen Etalage aan de Nieuwe Es werd zaterdag om 18.00 uur afgesloten. Hoewel de opbrengst minder was dan voorgaande jaren, was de actie zeker niet minder geslaagd. Nog steeds bracht de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers ruim 9.000 euro bij elkaar voor Serious Request, de actie van radiostation 3FM die ook wel het ‘Glazen Huis’ wordt genoemd.

De medewerkers van Radio A-FM en Altena TV zijn 'trots en blij' met het 'prachtige bedrag' van 9.080,06 euro. De eindstand is nog voorlopig, omdat nog een aantal bedragen moet worden verwerkt. De definitieve eindstand wordt eind deze week gepubliceerd op de actiewebsite www.glazenetalage.nl.

Marathonuitzending
Vanuit een etalage in winkelcentrum de Nieuwe Es in Sleeuwijk werd 33 uur lang live radio en televisie gemaakt waar op tal van manieren geld ingezameld werd. De marathonuitzending kende vele mooie momenten en acties. Zo zamelden winkeliers en ondernemers uit Sleeuwijk via acties geld in voor de Glazen Etalage.
Op vrijdagavond en zaterdagmiddag was er een muzikaal programma op het buitenpodium. Ondanks het slechte weer  gingen bij ruim 100 bezoekers op vrijdagavond de voetjes van de vloer op muziek van onder andere de Roefband en Bart van der Stelt. Op zaterdagmiddag waren er diverse optredens en stond er een springkussen voor de allerkleinsten.

Volgend jaar
Medewerkers van Radio A-FM zullen het opgehaalde eindbedrag op 24 december naar de dj’s in het Glazen Huis in Heerlen brengen. De organisatie van de Sleeuwijkse variant heeft nu al aangegeven dat er volgend jaar opnieuw een Glazen Etalage komt. De vijfde editie. Wederom in winkelcentrum de Nieuwe Es.

De voorgaande afleveringen werden georganiseerd bij Ballegooyen Modes in Dussen. Daar werd vorig jaar 15000 euro opgehaald.

Stille ramp
Serious Request vraagt zoals ieder jaar aandacht voor een zogenaamde ‘stille ramp’. Dit jaar is het doel van de actie actueler dan ooit. Serious Request zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.