vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Feestje rond oplevering 'veilige' Merwededijk

8 december 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Bewoners, gemeente en waterschap vierden maandag (7-12) een feestje rond de oplevering van de verbetering van de Merwededijk.

Afgelopen jaren is hard gewerkt aan dijkverbetering Merwededijk in Werkendam. Terugkijkend had de dijkverbetering een enorme impact op de leefsituatie van de bewoners. Het was een intensief traject voor alle betrokken partijen. Ondanks dat het project nog niet helemaal wordt afgesloten, is op maandag 7 december samen met betrokkenen en bewoners gevierd dat de dijk veilig is en de werkzaamheden voor de dijkverbetering bijna zijn afgerond.

Onthulling
Na toespraken van wethouder Machiel den Gelder van de gemeente Werkendam en heemraad Goos den Hartog van Waterschap Rivierenland vond onder leiding van een gespreksleider een vraaggesprek plaats met kinderen die aan de Sleeuwijksedijk wonen. De symbolische opleveringshandeling betrof een bijzondere onthulling: één van de bankjes die op de dijk komen te staan en een informatiezuil.

Dijkverbetering Merwededijk Werkendam betreft een traject van circa 500 meter dijk in Werkendam. Aan de rivierzijde van de bestaande dijk is een nieuwe dijk aangelegd en over een deel van het traject is een (combi)damwand aangebracht. De doorgaande weg ligt nu op de nieuwe dijk. De ‘oude’ dijk dient nu als steunberm. Er is een ventweg van gemaakt, zodat de woningen langs de dijk bereikbaar blijven. Het grondlichaam voor de nieuwe dijk is in 2014 aangelegd, werkzaamheden met betrekking tot het aanbrengen van de (combi)damwanden en het inrichten van de oude/nieuwe dijk vonden afgelopen jaar plaats.

(Foto WSR)

Lees meer over:

waterschap gemeente Merwededijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.