vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Radiomarathon Glazen Etalage vrijdag van start

7 december 2015 (door WerkendamNet)

HANK / REGIO - Aanstaande vrijdag 11 december start de Glazen Etalage voor het vierde jaar op rij: 33 uur live radio- en televisie voor het goede doel. Zo wordt geld ingezameld voor ‘Serious Request’, de actie van het landelijk radiostation 3FM, in de volksmond ook wel het ‘Glazen Huis’  genoemd. De Glazen Etalage, een initiatief van RTV Altena, wordt dit jaar georganiseerd in het winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk in een etalage naast de net opgerichte popup-store Silo S. De uitzending duurt tot 12 december 18:00 uur.

De stille ramp
Serious Request en daarmee de ‘Glazen Etalage’, vraagt zoals ieder jaar aandacht voor een zogenaamde ‘stille ramp’. Dit jaar is het doel van de actie actueler dan ooit. Serious Request zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig.

Programma
Dit jaar zal de actie vrijdag om 09:00 uur van start gaan. Vanaf dat moment is de actie in het gehele Land van Heusden en Altena live mee te beleven via Radio A-FM op 107.1 en 107.8 FM en via Altena TV op Ziggo kanaal 40. Vanaf 18:00 uur opent het horecaplein tegenover de etalage. Op vrijdagavond zullen de bezoekers aan de ‘Glazen Etalage’ getrakteerd worden op live muziek van onder andere de coverbands Emily & the Young Ones en Roefband, DJ Joshua de Graaf en Nederlandstalige meezingers van Wilfred Versteeg, Thom Craane en Bart van der Stelt.

Op zaterdag is vanaf 12:00 uur gezelligheid op het horecaplein met vermaak voor de kinderen met onder andere een springkussen. Op het podium zijn er ondertussen optredens van singer/songwriter Benny Official, de band Julius, het roverduo Sister Nightingale en The Black Veins. Vanaf 17:00 uur start het finaleuur van de actie met een speciale afsluiting van de Glazen Etalage en de bekendmaking van het eindbedrag.

Eigen actie
Iedereen is van harte welkom in Sleeuwijk. Als je geen gelegenheid hebt om langs te komen, kan je de actie ook volgen via de speciale actie website, www.glazenetalage.nl.

Vorig jaar haalde RTV Altena het recordbedrag op van 15000 euro. Wie ook een actie wil organiseren om geld in te zamelen voor de ‘Glazen Etalage’, is van harte welkom. Laat het weten via actie@radioafm.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.