vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Geen provinciale steun voor dancefestivals met pillen

11 november 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De ChristenUnie-SGP fractie in Brabant wil dat de provincie geen vergunning afgeeft voor dancefestivals waar drugs worden gebruikt. "De coalitie wil dancefeesten meer ruimte geven met tijdelijke vergunningen of door extra faciliteiten beschikbaar te stellen. Wij stellen hier de voorwaarde bij dat die dan ook pillenvrij moeten zijn", aldus Statenlid Vreugdenhil van ChristenUnie-SGP

"We moeten als overheid niet accepteren dat een pilletje slikken bij een dancefestival normaal is geworden. Kijk naar de dodelijke slachtoffers bij het Amsterdam Dance Event. De gezondheid van onze jongeren staat op het spel." Afgelopen week maakte Omroep Brabant ook al melding van de bezorgdheid van de GGD en verslavingszorg Novadic-Kentron. Drugsgebruik in Brabant neemt fors toe. "Het kan niet zo zijn dat we maar doen alsof het normaal is drugs te gebruiken op feesten en aan de andere kant horen van illegale dumpingen met enorme schade voor mens en milieu."

Motie
Aanstaande vrijdag zal de Brabantse fractie van ChristenUnie-SGP een motie indienen waarin uitdrukkelijk verzocht wordt om festivals waar drugs gebruikt worden geen steun te geven. "Laat de organisatoren van een dancefeest maar aantonen hoe ze drugsgebruik op hun festivals aanpakken en proberen te voorkomen. En als dit onvoldoende is, dan maar een keer geen vergunning.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.